Punat - Krk

Burja. Kaj je lepšega kot vikend na burji.
Punat je najmanj zahteven spot za burjo. Lahko vas odnese le do konca plaže.

Blizu je predvsem za dolenjce in belokranjce. Pravi bio surf spot.

punat surf spot

Burja. Kaj je lepšega kot vikend na burji.
Punat je najmanj zahteven spot za burjo. Lahko vas odnese le do konca plaže.
Dolenjcem dosti bolj priljubljen kot slovensko primorje, pa ne da nismo patrioti, le bolj pri roki je. Kako priti do tja najbrž ni potrebno razlagati.
Ponavadi je veter kar precej močan vendar dovolj enakomeren, tako da ni problematičen tudi za začetnike v močnejšem vetru.
Val je majhen, včasih skoraj flah. Vse skupaj v bistvu zgleda kot jezero saj je prehod do odprtega morja le ozek kanal.
Če pa slučajno ne piha dovolj, imate na voljo skilift. Zabava za gledalce je zagotovljena.
Voda je ponavadi za kakšno stopinjo toplejša, ker je po celem zalivu bolj plitva voda. Paziti je treba na obali na skale, predvsem zaradi ureznin (precej ostri kamni) in odbitih smernikov.
Prostora za riganje je vedno dovolj in to na lepo popašeni travi. Plaža je divja in kakšnega udobja ne pričakujte. Prva gostilna in tuš je kakih 15 minut peš hoje. Da se tudi prespati v manjšem šotorčku ali avtu, do zdaj namreč ni bilo večjih problemov z oblastjo.

kamenje v punatu

Dostop je po zelo slabi makadamski poti (prej bi lahko rekli kamniti), tako da s kakšnimi šport avti ne pretiravajte. Zavije se proti morju malo preden pridete do skilifta.

Zadnje čase je vse bolj problematičen dostop do spota. Domačini se opravičeno jezijo na brezobzirne obiskovalce, ki si brez slabe vesti naberejo polne vrečke fig in za povrh pustijo vse svoje smeti.
Tole se vam pa lahko zgodi, če so domačini malo nataknjeni. En lep kupček kamenja na poti do obale.

punatpunat burja

Pri točki A zavijete na makadamsko pot. Odpreti morate ogrado, ne pozabite jo zapreti za sabo! Nadaljujete po precej kamniti poti do obale B.Prikaži večji zemljevid

© Windsurfing.si. All Rights Reserved. Designed By ideArt